Realigro.ro este primul motor imobiliar internaţional de căutare în care puteţi căuta anunţuri cu case de vânzare din Afganistan

Proprietate de vânzare în Afganistan

Afganistanul este un stat fără lac. Capitala sa este Kabul. Se învecinează la vest cu Iranul, la sud și la est cu Pakistanul, la nord cu Turkmenistanul, Uzbekistanul și Tadjikistanul și cu China cu regiunea din estul țării.

Nu este ușor să cumpărați proprietăți sau vânzări în Afganistan. Afganistanul, sfâșiat de zeci de ani de războiul intern, găzduiește încă aproximativ 30 de milioane de oameni. Mai mult de o treime din populație trăiește sub pragul sărăciei, practic incapabil să-și satisfacă nevoile de hrană și cazare, potrivit datelor Băncii Mondiale. Afganistanul se află pe locul 23 pe lista celor mai sărace țări din lume în revista Global Finance, în timp ce Transparency International a numit-o a șaptea țară cea mai coruptă din lume.

Una dintre principalele caracteristici ale pieței locale este natura ei haotică. Afganistanul nu are un sistem de înregistrare a terenurilor și, potrivit Administrației Comerțului Internațional din SUA, aproximativ 80% din tranzacții sunt închise în mod informal, fără documente care să demonstreze proprietatea vânzătorului care dorește să-și vândă proprietatea spre vânzare în Afganistan.

Acesta este motivul pentru care aceeași parcelă este adesea deținută de diferiți proprietari, în timp ce instanțele locale nu sunt în măsură să rezolve eficient astfel de dispute. În general, piața este reglementată liber, cu legi controversate și incomplete și avocați de proprietate care nu au abilitățile necesare.

La mijlocul anilor 2000, Kabul a cunoscut un boom de construcție în timpul căruia au fost construite prime case abundente pentru experți internaționali, angajați ai ambasadei, avocați și oficiali guvernamentali. Cu toate acestea, atunci când coaliția NATO și-a anunțat decizia de a părăsi Afganistanul, atracția investițiilor de capital a scăzut dramatic. Multe proiecte au fost suspendate, iar prețurile proprietăților de vânzare din Kabul au scăzut cu 30-50% în câteva luni.

Totuși, acest lucru nu înseamnă o lipsă totală a cererii de proprietăți de vânzare în prezent în Afganistan. Conform datelor oficiale, din 2004 până în 2017, populația țării a crescut cu aproape 40%. Populația Capitalei a crescut cu 25% în ultimii cinci ani, de la 3,2 milioane la 4 milioane. Locuitorii din zonele rurale merg în Kabul în căutarea unui loc de muncă și a unui mediu de viață mai bun și mai sigur.

 
 
2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Preferinţe

    Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

    Set acum Nu se afişează din nou
BB